Home » Meer op internet » Herfst

Herfst

Als ik fotograaf zou zijn geweest zouden de herfst en het voorjaar mijn favoriete seizoenen zijn geweest. De mooie kleurenpaletten van bruin/rood tot geel in de herfst en de frisse groentinten in het voorjaar, prachtig. 

De kleuren in de herfst ontstaan zoals u weet niet zomaar. Nee, het komt doordat de bomen zich voorbereiden op de winter. Een voorbereiding op een periode met minder voedingsstoffen waarbij keuzes moeten worden gemaakt. Een noodzakelijke keuze, het blad laten vallen, die bepaald of de boom de winter overleeft en weer kan stralen in het voorjaar.

Soms zegt men over iemand, hij of zij is in de herfst van zijn/haar leven, dan heeft hij of zij een bepaalde leeftijd bereikt op een schaal van lente (geboorte) tot winter (overlijden). Wat mij betreft kan de parallel juist ook getrokken worden als het minder goed gaat. Als je tegen onoverkomelijke schulden aanloopt bijvoorbeeld.

Als je “de winter” ziet aankomen, bijvoorbeeld een periode met minder inkomsten, dan zou je ook keuzes moeten maken. Je zou spreekwoordelijk je bladeren moeten laten vallen. Je zou bijvoorbeeld bepaalde abonnementen of privileges (zoals een auto) kunnen opzeggen en daardoor de winter door te kunnen komen. Zodat je in de lente weer kunt stralen.

Heb je hulp nodig bij het maken van deze keuzes, privé of bedrijfsmatig, neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *