Home » Meer op internet » Sparen voor later

Sparen voor later

Afgelopen weken kreeg ik de volgende vraag:

Wij zijn zwanger van ons eerste kindje en willen graag iets regelen voor zijn/haar toekomst. We weten alleen niet goed wat dat iets is en hoe we dit kunnen regelen. Ook zien wij niet goed hoe we dit kunnen doen, omdat we elke maand net rond kunnen komen. Sparen kunnen we op dit moment niet….

Als eerste ben ik in gesprek gegaan met hen over hoe zij de toekomst het liefst zien, zonder het idee dat er niet genoeg geld is. Meneer en mevrouw gaven beiden aan graag een bedrag te willen sparen voor de studie van hun kind. Door de toenemende onzekerheid van de studiefinanciering (en omdat het nog 18 jaar zou duren voordat het zover is) willen zij graag een bedrag achter de hand hebben als het zover is.

Omdat ze aangaven dat er eigenlijk maar net genoeg geld is voor hen beiden, zijn we begonnen om een budgetoverzicht op te stellen. Hier kwamen meteen al een paar punten uit om te besparen en uitgaven om te schrappen.

  • Dubbel verzekerd voor uitvaart
  • Een aantal giften / toezeggingen aan stichtingen waarvan ze eigenlijk geen idee hadden en nu een bewuste keuze hebben gemaakt welke giften er wel door gaan
  • Het internet / telefoon / mobiele abonnement aangepast en goedkoper
  • Niet goed genoeg verzekerd qua tandarts, waardoor er hogere kosten ontstonden bij tandartsbezoek
  • Gekeken welke uitgaven echt nodig waren en welke uitgaven ze wilden doen voor de leuke dingen erom heen.
  • Werken met een boodschappenbudget. Wel luxe kunnen leven, maar weten waar je het geld aan uitgeeft
  • Toeslagen etc. nagekeken.

Al met al kwam er beetje bij beetje meer geld om te sparen.

Vervolgens heb ik samen met hen gekeken naar een goede spaarvorm voor hun kind en omdat we risico’s wilden mijden, toch gekozen voor een gewone spaarrekening.

Fijn om te zien dat er toch een oplossing kwam en is, om de toekomst van hun kind te regelen (voor zover dit mogelijk is). En is de investering van de kosten voor mij snel terugverdiend. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *